F.A.Q.

F.A.Q.

Bekijk hier de meest gestelde vragen

1. Doorlooptijd en inhoud van de verschillende modules

Module 1 is kennisgericht, incl. 1x Q&A groepswebinar.
De module bestaat uit 5 hoofdstukken. Met in totaal 15 video’s van ongeveer 15 minuten, plus 5 toetsen. Afhankelijk van de tijd die je er voor vrij maakt zal je over deze module 2 weken doen.

Module 2, incl. 2 x Q&A groepswebinar en één 1 -1 strategische sessie met coach Annick Schmeddes.
Bestaat uit 6 hoofstukken. Met in totaal 5 video’s van ongeveer 15 minuten, plus 4 toetsen.
In deze module komt meer reflectie kijken en zijn meer huiswerkopdrachten opgenomen. Je zal hier ook ongeveer 2 weken over doen.

Module 3, incl. 2 x Q&A groepswebinar en één 1 -1 strategische sessie met coach Annick Schmeddes.
Bestaat uit 6 hoofdstukken. Met in totaal 7 video’s van ongeveer 15 minuten, plus 6 toetsen.
In deze module komt alles wat je geleerd hebt samen en gaan we echt met jouw sollicitaties (max 3) aan de slag. Gemiddeld gezien ben je met het inhoudelijke deel twee weken bezig. Afhankelijk van het verloop van je geplande gesprekken zal dit deel 4 tot 8 weken in beslag nemen.

Note: alle modules zijn op je eigen tempo te volgen. We raden echter wel aan om wekelijks echt tijd te reserveren om met de lessen aan de gang te gaan en alles goed te verwerken.

2. Data van Q&A webinars

Er zijn wekelijks op de maandag en vrijdagen twee Q&A webinars gepland voor zowel de starter als switcher groepen. Wij proberen dit of zo vroeg mogelijk op de dag te plannen of juist rond de lunchpauzes. Je kan je in de online leeromgeving zelf aanmelden voor een voor jou geschikt tijdstip en dag.

3. Bouw ik ook een netwerk?

De Q&A webinars worden gehost via MS Teams, je kan elkaar zien en horen en onderling vragen aan elkaar stellen. De deelnemers die alle drie de modules afnemen plannen we bij voorkeur graag gezamenlijk in, zodat jullie de gehele reis samen kunnen maken en gelijk bouwen aan netwerk.
We vragen tijdens het eerste webinar toestemming voor het delen van je gegevens met de rest van de groep. Zodat je ook contact kan onderhouden na afronden van de modules.

4. Ik wil graag kennismaken, hoe kan ik een afspraak maken?
Sustainable Talent krijgt veel aanvragen voor kennismakingsgesprekken. Om aan de behoefte te voldoen hebben we een aantal diensten waarin je alvast kan kennismaken met ons.

  • Eens in de zes weken bieden we een gratis webinar aan, waarin we de meest gestelde vragen in een zoektocht naar een baan in duurzaamheid behandelen. Je kunt je aanmelden via onze website.
  • Ben je gericht op zoek naar een training of coaching? We hebben een keuzehulp ontwikkeld om je te helpen de juiste training te kiezen.

5. Voor wie is Sustainable Talent en Sustainability career guide precies?
Sustainable Talent en career guide zijn voor iedereen die de transitie wilt maken naar een (nieuwe) baan in duurzaamheid of op zoek is naar een Sustainable Talent voor haar organisatie. Wij richten ons zowel op starters als op professionals met ervaring maar met een zoektocht naar duurzame impact in hun werk. Ook duurzame professionals kunnen wij, met onze uitgebreide en diepgaande kennis en netwerk, helpen met een volgende stap en groei.

6. Zijn jullie een recruitment bureau?
In de kern is Sustainable Talent een adviesbureau, waarbij je terecht kunt met vragen rondom je zoektocht naar een baan in duurzaamheid. Omdat we dat al meer dan 7 jaar  zijn, kunnen wij voor (ver)duurzame(nde) werkgevers een goede recruitment partner zijn, aangezien wij een groot netwerk hebben van professionals die hun motivatie in lijn hebben gebracht met hun kennis en kunde. Bovendien weten wij wie er om zich heen aan het kijken is. Gemiddeld vervullen wij jaarlijks zo’n 10 vacatures.

8. Wat kan Sustainable Talent nog meer betekenen voor werkgevers?
We gaan graag in gesprek over het betrekken, ontwikkelen en behouden van Sustainable Talents in jouw organisatie. Wij vinden het interessant om een partnerschap aan te gaan met werkgevers en onze talent community in te zetten voor deze partners.

9. Wat doet Sustainable Talent aan het ontwikkelen van onze professionals?
Het team van Sustainable Talent biedt zowel leiderschapstrainingen aan, als de kennisdag Sustainable MBA in One day  als intervisie trajecten. Wij dragen graag bij aan professionele groei van jullie werknemers.

10. Is een eventuele coachingsessie mogelijk om advies te krijgen over hoe ik mij het best op internationale functies kan richten?
Ja, in onze trainingen kunnen wij hier op ingaan.

11. I don’t speak Dutch, can you help me?
Unfortunately we don’t have an English site, because our focus is on the Dutch job market, where, for 90% of the jobs, (basic) Dutch is a requirement. We are able to offer you an introductory session that can help you on your way. We advise a private Strategic Session. These can be done in English. If you’re interested, you can order it on the website : Strategische sessie

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.